Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Оптики и бинокли » Нови оптики от Noblex (Docter)

Нови оптики от Noblex (Docter)

vater Публикувана от vater | 01.07.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Нови оптики от Noblex (Docter)

Noblex (бившия Docter) пуснаха на пазара нови оптики, при изработката на които отправната точка е отличен продукт на цена под 2000 лв. Резултатът е най-евтината оптика произведена в Германия.

Серията N5 се характеризира с модерен дизайн и заоблени ъгли, които я правят да изглежда наистина добре. Дизайнът, който ползваха Docter в някои от по-старите си продукти бе по-груб и дори малко скучен, ето защо Noblex променят изцяло концепцията с визията. Оптическите характеристики обаче, остават същите както при по-старите модели Docter, което означава, че серията е с отлично качество.

N5 са оптики, върху които компанията смело може да се каже, че ще гради бъдещето си. Предвижда се, че последните ще бъдат част от най-продаваните им продукти поради съотношението цена:качство. От Noblex определно силно вярват в серията, тъй като и трите оптики са оборудвани с 5х zoom и то на изкючително добра цена. Оптиките са със здрава конструкция и са лесно регулируеми - като цяло доста практични и с широк обхват на употреба.

От компанията пуснаха на пазара три различни модела в тази серия оптики, а именно 1,2-6х24, която е идеална за лов на гонка, 2,4-12х50 и 3-15х56, която е с широк диапазон на употреба. Всичките са оборудвани с 4i мерна скала - кръст със светеща точка.

Неизбежно идва въпроса, защо ако оптиките от серия N5 са с очевидно достатъчни характеристики, някои би искал да купи оптика от серия N6?

Широкоъгълния модел от N5 няма 1х увеличението (минималното увеличение на изображението е 1,2х), което може и да убеди купувача да плати около 800 лв. повече и да се наслаждава на по-добро цялостно преживяване с оптика от N6.

Относно паралакса - N5 са без паралакс на 100 м., покривайки по този начин обичайния ловен диапазон. На стрелбище, при разстояние от 100 м. мишената и скалата лежат точно в една равнина. N5 3-15x56 няма настройка на паралакса, както и подобни модели на други производители. Изглежда като някаква тенденция, но определено на пръв прочит е различно оптика с 15х увеличение да няма такава настройка..

Мерната скала е разположена във Втора фокална равнина, запазвайки последователността на изстрелите и показвайки прецизна точност, без да се променя при промяна на увеличението.

Разбира се Noblex осигуряват и гаранция на всички оптики от серията.

Noblex определено възвръщат позиции в света на мерните прибори с успеха на серията N5. Независимо от промените, които бяха направени в компанията, започвайки от името, оптиките от N5 събуждат интереса и се радват на добър успех, разбира се и заради своят 5x zoom, качеството "Docter" и не на последно място цената под 2000 лв.

От тази серия категорично може да се очаква най-доброто - качество познато от Docter, здрава конструкция и оптично съвършенство.

В този ценови клас, за сега няма конкурент на Noblex N5. Неуспоримо предимство за фирмата.

Ако се вземе под внимание, че тези оптики могат да се купят на много добра цена с описаните спецификации и характеристиките като 5х zoom и производството им в Германия, спокойно може да се заключи, че серията ще е хит на пазара.

За повече информация за новите оптики на Noblex, можете да се свържете с Заримекс ООД или да посетите сайта: https://zarimex.eu

Наслука.

Абонамент за бюлетин