Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » НЛРС-СЛРБ » Община Шабла, НЛРС, ловци и граждани са против ограничаването на лова на водоплаващ дивеч (видео)

Община Шабла, НЛРС, ловци и граждани са против ограничаването на лова на водоплаващ дивеч (видео)

vater Публикувана от vater | 14.01.2013
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Община Шабла, НЛРС, ловци и жители са против ограничаването на лова на водоплаващ дивеч

На 11.01.2013г. Община Шабла организира и проведе среща в сградата на общината. Обсъдиха се проблемите по опазването на червеногушата гъска през зимния период, както и проект на заповед за определяне на зона за ограничаване на лова в района на Дуранкулашкото, Шабленското и Езерецкото езеро в периода 1 януари - 28 февруари. На обсъждането бяха поканени поканени НЛРС-СЛРБ, МЗХ (ИАГ), МОСВ, РУГ-Варна, РИОСВ-Варна, неправителствените организации (еколози), ловната общественост и населението.

МЗХ (ИАГ), МОСВ и еколозите не уважиха поканата от Община Шабла и бойкотираха срещата.

Проф. Райна Бърдарева, кмет на Община Шабла:

Григор Гогов, главен секретар на НЛРС-СЛРБ:

Александър Сурталов, зам. председател на Партия на Зелените:

Инж. Димитър Нанчев, експерт направление лов към НЛРС-СЛРБ:

Община Шабла, НАЦИОНАЛНОТО ЛОВНО-РИБАРСКО СДРУЖЕНИЕ "СЪЮЗ НА ЛОВЦИТЕ И РИБОЛОВЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ", Ловните сдружения, Партия на Зелените, организации, ловци, риболовци и местните жители се обявиха против проекто-заповедта и изготвиха декларация.

Ловците коментират: Форум БГ ЛОВ

Видео репортаж на БГ ЛОВ:

Абонамент за бюлетин