Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Екипировки за ловеца » Обувките за лов на TrekSta се фокусират сериозно в иновациите и новите технологии. Как става това?

Обувките за лов на TrekSta се фокусират сериозно в иновациите и новите технологии. Как става това?

vater Публикувана от vater | 05.11.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Обувките за лов на TrekSta се фокусират сериозно в иновациите и новите технологии. Как става това?

Компанията Treksta - съчетание от думите Trekking Star – е основана от амбициозен корейски бизнесмен през 1988 г. От самото начало идеята е била да бъдат създадени най-леките обувки за преходи в света, а това не е скромна цел.

Модел: Lynx BOA GTX

Клас: Планински преходи, Лов

Външен материал: Кожа Набук 2 мм

Мембрана: Gore-Tex®

Подметка: EVA/HyperGrip®+ IceLock system

Закопчаване: BOA Closure System

Цвят: тъмно кафяв

Тегло: 550 гр

Обувките на TrekSta модел Lynx BOA GTX са изключително издръжливи, функционални и подходящи за разнообразен терен. Благодарение на технологиите като GORE-TEX®и изброените по-долу обувките са водоустойчиви, дишащи, комфортни, не се пързалят на мокри повърхности, лед и се "завързват" с една ръка и три движения. Те са идеални за ежедневно носене и перфектни за продължителни преходи и ловуване в силно хълмисти райони. Обувките са много удобни за носене и за момента удовлетворяват всяко изискване на 100%. В никакъв момент не ще имате проблем, няма да ви убиват и няма да си променят формата си за времето, докато ги носите. Не на последно място, обувката е лека и удобна. Една обувка номер 42 тежи 550 гр. 

При изработването на тези обувки, са вложени по-нестандартни подходи и разработки. Преди всичко, производителят е отхвърлил стандартния обущарски калъп, който се използва от почти всички останали компании. Вместо него, те създават нов калъп, който се базира на 3Dсканиране на над 20 000 човешки крака. Това води до важни – видими и невидими – промени при създаването на обувката – тя е по-ергономична от останалите обувки, поне на теория. Ергономичното решение на TrekSta е наречено NestFit и според тях технологията намалява напрежението в крака по време на преходи, а от там и намаляване на риска от мазоли, пришки и на умората в мускулите на краката.

ВИДЕО: https://youtu.be/CYFIzJdCI7I

Подметката с голям грайфер е на друга корейска марка: Hypergrip, което е отделна тема сама по себе си. Подметката е използвана от голям брой производители по целия свят. Гумената смес е едновременно лека, издръжлива и в комбинация с модела – дава добро сцепление с различни повърхности. В подметките на тези обувки са вградени малки триъгълни парчета фибростъкло, за да се подсигури стабилност и сцепление върху ледени и мокри повърхности, без да е необходимо да се използват шипове. Идеята е, че триъгълните участъци захващат хлъзгавите повърхности и предпазват обувката от пързаляне. Според проучване на производителя, това увеличава триенето при мокри повърхности с 25%, докато за ледените участъци, сцеплението е 7 пъти по-голямо!

Системата ВОАClosure System последните години става все по-популярна и използвана в цял свят. Тя е интелигентния начин да си връзвате връзките със завъртането на едно копче. Патентована система, която вместо класическите връзки използва кабел от самолетна стомана покрит с PVC и свързан с въртящо се копче. Това копче се използва за затягане, разхлабване и фиксиране на връзките ви и се намира над езика и се освобождава с едно натискане. Отнема под 5 сек. обувките да се събуят и около 10 – 15 сек. да бъдат обути и двете, което е чудесно време, ако това трябва да се случва по няколко пъти на ден. Системата дава много плавно затягане. Единствената грижа може да е надеждността – какво правим, ако системата се повреди на някой отдалечен планински връх. Разбира се производителите са помислили и за това – отделно се продава и кабел и копче.

Цялостното впечатление е, че като качество системата ВОА на корейците е на същата висота като на останалите известни марки, това е нормално, тъй като тя все пак е патентована. А и факта, че TrekSta съществуват от 1988 също говори за качеството, което предлагат.

Видео: https://youtu.be/nMhKW_75pjo

Ако приемем, че вече сте си избрали обувки за новия ловен сезон идва следващия въпрос: Какви чорапи да си взема? Те са може би най-подценяваната част от облеклото, онзи аксесоар, бюджетът за който (почти) винаги е минимален. Oнези, на които се е налагало да „лекуват“ болезнени пришки след дълъг преход обаче ще ви кажат да подбирате чорапите си, без да пестите средства. Изберете качествени и подходящи чорапи за качествените обувки. Дори най-добрият чифт трекинг чорапи не ви дават ефектът на „двата чорапа”, една концепция, която искаме да ви представим. Освен това, за да се възползвате максимално от дишаемостта на обувката трябва да се стремите към възможно най-тънък и дишащ чорап.

И тук е момента да ви запознаем с антибактериалните чopaпи Ваѕеlауеr Ѕосkѕ Black, които са 100% бългapcĸи инoвaтивeн пpoдyĸт, пpoизвeдeн oт ĸoмпaнията Раthfіndеr Оutdооr специализирана в създаването на висококачествена планинска екипировка.Следвайки популярната концепция за облекло на различни слоеве (леъри), чорапите са предназначени основно за носене като за първи слой и под друг чорап. Основните ползи от носенето им са ефективното предпазване от протриване и образуване на мазоли, както и поддържането на оптимален термален баланс на крака. Ефекта е наистина голям - те покриват плътно крака, без да го запарват, а при изпотяване/намокряне отвеждат влагата от кожата навън към другия чорап и така помагат за нейното изпарение без да нарушават термалния баланс на крака. 

Просто, но работещо като магия. Чорапите тежат 9 грама, съвършено миниатюрни, съхнат за минути, но в същото време, благодарение на това, че са направени изцяло от полиамид издържат много цикли на носене и пране.Плетката и дебелината на нишките на тялото на чорапа са 60den, като така ефективно увеличават здравината и удължават живота на чорапите. Антибактериалната обработка е с живот не по-малък от живота на чорапа и няма да изчезне при пране. Предназначени са  за различни спортни активности като лов, преходи, експедиции, всекидневно носене, тренировка, катерене, каране на колело, бягане, някои водни спортове и др.

Πpeдимcтвa на чорапите:

+ 3 чифтa в eдин пaĸeт

+ 100% зaщитa oт пpoтpивaнe нa ĸoжaтa

+ Лeĸи и ĸoмпaĸтни

+ Унивepcaлeн paзмep

+ Oтвeждaт влaгaтa и cъxнaт бъpзo

Само през месец ноември към всеки закупен чифт обувки TrekStaмодел Lynx ще получите безплатно 3 чифта антибактериалните чopaпи Ваѕеlауеr Ѕосkѕ Black.

Важно: Важи до изчерпване на количествата.

Цени и други подробности вижте в сайта www.oragie.net

Абонамент за бюлетин