Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Отровиха черни лешояди в Котелско

Отровиха черни лешояди в Котелско

vater Публикувана от vater | 15.03.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Отровиха черни лешояди в Котелско

От "Зелени Балкани" припомнят, че три от птиците са били дарени от Правителство на Екстремадура, Кралство Испания с идеята за възстановяване на българската популация

Четири черни лешояда са били открити отровени край с.Тича, общ. Котел. Това съобщиха от "Зелени Балкани". Сред тях е и Мичев - Боев, първото отгледано в дивата природа малко, след като десетилетия преди това видът се числеше като изчезнал в Червената книга. Това е трагично за българската природозащита събитие, признават от организацията.

След получаване на обезпокоителни данни от сателитните предаватели, с които птиците са екипирани, колеги от ФДФФ са открили в района на с. Тича труповете на четирите картала, един обикновен мишелов и две овчарски кучета, от които са се хранели птиците. Твърде вероятно е кучетата да са били отровени, труповете им изхвърлени, където ги намират лешоядите и се отравят по хранителната верига.

Районно управление на полицията Котел е образувало предварително разследване по случая, а Окръжна прокуратура Сливен, РИОСВ Стара Загора, БАБХ Сливен и ЮИДП Сливен са предприели законово предвидените действия съобразно своите компетенции.

Абонамент за бюлетин