Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Любопитно » Отстреляно диво прасе избяга, засрами ловеца

Отстреляно диво прасе избяга, засрами ловеца

vater Публикувана от vater | 03.12.2012
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Отстреляно диво прасе избяга, засрами ловеца

Диво прасе, простреляно от авджия, се вдигнало от земята и хукнало из гората, тъкмо когато стрелецът се хвалел на колегите с успеха си, разказаха опитни ловци от Монтана.

Куриозният инцидент станал в Балкана над Георги Дамяново преди дни. Ангел С./25 г./ станал ловец тази година и с огромен мерак се включвал в излетите, а мечтата му била да повали глиган. На последния лов пред мерника на младия авджия изскочил около 100-килограмов див нерез. С един изстрел ловецът гътнал животното между дърветата и радостен се обадил на съседите по пусия да дойдат и видят слуката му. Подпрял пушката на дървото, авджията тръгнал към прасето, но щом го наближил, то скочило, отръскало се и пред очите на наближаващите мъже изчезнало в шубраците. През целия ден каръкът не се отървал от майтапите на колегите. Най-вероятно глиганът е бил само ранен и зашеметен от изстрела.

Затова глиган макар и паднал, се доближава само със заредено чифте, съветват препатили авджии.

Източник: trud.bg

Абонамент за бюлетин