Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Екипировки за ловеца » КОГАТО ИМА ЛЕБЕДКА, ИМА НАЧИН (снимки+видео)

КОГАТО ИМА ЛЕБЕДКА, ИМА НАЧИН (снимки+видео)

vater Публикувана от vater | 30.08.2013
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

PORTABLE WINCH COMPANY-mobilna-lebedka-PCW3000-2

Много ловци са изпадали в нелепата ситуация, когато едрия дивеч бива повален в гъсталак или стръмно дере и се налага трудното му и почти невъзможно изтегляне от там. За да улесни тази трудна и изискваща време задача, канадската компанията Портабъл Уинч представи скоро на пазара своя най нов продукт, а именно супер леката бензинова фрикционна лебедка модел PCW3000.Собственото и тегло е само 9,5 кг., съхранява се в специално конструирана високоякостна кутия, която се закача на специално моделирана раница за гърба, тип самар, с което пренасянето и става изключително лесно в места където можете да преминете само пеша.Теглителната и сила е 700 кг., а силата и идва от 35 кубиков бензинов четиритактов двигател Хонда, който може да работи под всякакъв ъгъл. Използва се с полиестерно въже, а не стоманено, което прави цялото оборудване още по-леко. В нашия случай въжето е с дължина 50 м. и се съхранява във винилов сак, който също може да се закачи към раницата на лебедката.Ловния комплект включва също: ъглова ролка, с която теглителната сила може да бъде удвоена до 1400 кг., два полиестерни колана за закачане на лебедката, два карабинера. Освен за изтегляне, лебедката може да бъде изплозване за вдигане и окачване на дивеча. Лебедката е изклютелно лесна за използване – закача се към дърво с помощта на полиестерния колан, след което въжето се навива няколко пъти на барабана, стартирате двигателя и изтегляте идващото къма Вас въже.Силата на триене между барабана и въжето са достатъчни за изтеглянето на дивеча или преместването на паднало дърво! Независимо от терена, когато има лебедка, има начин!Портабъл Уинч предлага и други модели преносими фрикционни лебедки с четритактови бензинови двигатели на Хонда: модела PCW5000 с теглителна сила 1000 кг. и тегло само 16 кг., модел PCW5000HS – високо скоростна лебедка с тегло 16 кг., модел PCH1000 – проектирана за вдигане на товари с тегло 250 кг., PCT1800 – с електрически двигател.

Освен в лова, фрикционните лебедки на Портабъл Уинч имат приложение и за изтегляне на кабели, трупи, стрителството, вдигане на съоръжения, стълбове, трансформатори, изтегляне на лодки, водни заграждения, мрежи против свлачища, тенти и много други.

Относно качеството на лебедките, въпроса не подлежи на съмнения – двигателите са Хонда, където компромис с качеството няма, а що се отнася да самата част на лебедката, техниката е подсигурена от счупване и неправилна употреба – при претоварване машината просто спира да работи.
Когато има лебедка, има начин!

ВАЖНО!!! Всеки потребител на ловен портал БГ ЛОВ ще ползва преференциални цени и отстъпки до 20% при пазаруването в „ВиБиЕл Трейд” ООД. За целта трябва да се свържете с управата на форума за да получите специален талон за отстъпка по имейл. За целта е нужно да изпратите трите си имена (или име на фирма), продукта който желаете да закупите на имейл: shumkov@abv.bg

Продуктите на Портабъл Уинч ще намерите в www.vbl-trade.com Вижте КАТАЛОГА

Преносимите бензинови лебедки на PORTABLE WINCH COMPANY бяха тествани от Роберт Атанасов в реален лов заснет от БГ ЛОВ TV, приятно гледане:

Абонамент за бюлетин