Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Почина Спас Спасов – ловец и журналист

Почина Спас Спасов – ловец и журналист

vater Публикувана от vater | 23.03.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Почина Спас Спасов – ловец и журналист

Роден на 14.06.1956 година, завършва средното си образование в Пазарджик, гимназия Иван Сергеевич Аксаков. Продължава висшето си образование във Варненски Икономически Институт. Завръшва бакалавърската си степен със Специалност „ Счетоводство и Контрол“, придобива следдипломна квалификация „ Журналистика и Социология“ , където е бил единственият студент в редакционната колегия на института.

Повече от 5 години работи в Радио „Варна“. През 1986 година се завръща в родния си град Пазарджик и започва работа във вестник „Септемврийско Знаме“, като редактор в икономическия отдел. Също така е работил за вестниците на град Брацигово и Септември. Той е един от основателите на КТ „Подкрепа“, заедно Сладицвет Николов и Георги Спасов, като е бил дългогодишен говорител на Кт „Подкрепа“.  През 1993 година сключва брак с Емилия Спасова, малко по-късно същата година се ражда синът им Василен Спасов. След 1993 година се занимава с частен бизнес до 2002 година.

От 2002 до края на дните си работеше за ИК „Наслука“, като кореспондент за област Пазарджик, като също така даваше всичко от себе си за развитието на ЛРД „Сокол-1893“ Пазарджик и ловно/риболовната общност в родния си град.

Поклон пред паметта му.

Абонамент за бюлетин