Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » VDD-BG » Поздравление от Сашо Райчев – председател на УС на ВДД-БГ – асоциирана група България

Поздравление от Сашо Райчев – председател на УС на ВДД-БГ – асоциирана група България

vater Публикувана от vater | 16.10.2012
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Поздравление от Сашо Райчев – председател на УС на ВДД-БГ

Многоуважаеми дами и господа,
Скъпи приятели на развъдника за Германски дратхаар „фом Фуксберг”,
Скъпо семейство Хоф
Скъпи Франц-Клеменс,

Аз се радвам че мога да участвам на тържествената вечер по повод на 10-годишнината на развъдника „Фом Фуксберг”.
Аз съм щастлив да бъда член на семейството на приятелите на развъдника Фом Фуксберг.
За мен е чест да имам правото да представлявам на гози празник и да предам поздравите и благопожеланията на членовете на ВДД-група България!

Скъпи Франц – Клеменс,
С настоящото бих искал да изкажа благодарност от името на всички членове на ВДД – асициирана група България за всичко, което ти и Ева-Мария допринесохте за организираното, отговорното и съгласно правилника на VDD развъждане на породата Германски Дратхаар при нас в България. За нещастие трагичната катастрофа ни отне Ева – Мария и издълба голяма рана дълбоко в нашите сърца.

Началото беше през 2008 г. Тогава ние, по препоръка на Отокар Рааке се запознахме. Започнахме с няколко кученца, закупени от развъдника Фом Фуксберг.
Благодарение на твоята и на Ева безгранична помощ бе поставено ново начало на развъждането на Германския дратхаар в България – развъждане изцяло съгласно изискванията на Правилника за развъдна дейност на VDD с провеждането на всички изискуеми изпитания на кучетата съгласно провилниците на JGHV за изпитание на ловните работни кучета. Беше много трудно но ти винаги ни даваше импулси.

От шепата идеалисти от България в началото, приятели на Германския дратхаар, израстна клуб – Ферайн Дойч-Дратхаар България изцяло устремен да бъде организиран и да работи съгласно устава на VDD e.V. Това стана възможно благодарение на подкрепата и на Председателя на УС на VDD и президент на Световния съюз Германски дратхаар Дирк барон фон Елер-Ебершайн и на многото съдии, които идваха при нас за да оценяват нашата работа, качествата и постиженията на кучетата. Днес ние вече сме повече от 50 членове, предимно млади хора, изцяло мотивирани от интереса и любовта си към многостранното ползване на ловните кучета Германски дратхаар.

През 2008 г. имахме само няколко кученца, закупени от развъдника Фом Фуксберг. През 2011 г. във ВДД-България се родиха 70 кученца от родители, изцяло развъждани по критериите на VDD и JGHV. Всички наши кучета и поколенията им имат германски документи.

През 2012 г. на пролетните изпитания за млади кучета се явиха 36 кучета. За есенните изпитания за развъдна пригодност са записани 30 кучета, а за Изпитанията за ловна пригодност (майсторски изпиания) са записани 15 кучета. За да можем да проведем тези изпитания ще получим подкрепата на 13 съдии от VDD. За нас ще бъде чест, че ще можем да приветстваме на тези изпитания Председателя на УС на VDD и Президент на Световния съюз Дирк барон на Елер-Еберщайн и управителя на Световния съюз Ханс-Вернер Монреал.

Наши водачи на кучета участват с успех на международното изпитание за развъдна пригодност Хегевалд. През 2011 г Сашо Райчев зае пето място.
Ние сме убедени, че и за напред заедно ще спечелим все повече приятели на ВДД-група България. Предстои още много работа за да израстне група България в силен развъден клуб в България. Ние сме убедени, че заедно ще успеем!

Желаем на теб, на твоето семейство и на развъдника Фом Фуксберг и занапред много здраве, успехи и на слука!

Танко Ранделов от името на Сашо Райчев.

27.09.2012 г.
Гезеке

Абонамент за бюлетин