Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Оптики и бинокли » Презентация на нови ловни концепции от Blaser

Презентация на нови ловни концепции от Blaser

vater Публикувана от vater | 13.07.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Презентация на нови ловни концепции от Blaser

Немския лидер Blaser представи в България новите си концепции за лов с помощта на ВИП Оръжейни Комплекси и Стрелкови Комплекс Диана.

На първо място бе калибърът 8,5x55 Blaser. С уголемяващият се интерес към използване на супресори за лов, от Blaser разработват този калибър с цел да ни предоставят балистични характеристики на магнум калибър без той да бъде такъв. По-интересното, е че 8,5х55 Blaser прави това при цеви по-къси дори от 50 см. и достига характеристики, за които обикновено са нужни по-дълги цеви.

Точно това е целта на Blaser, максимална балистика за компактно и удобно оръжие със супресор. Калибъра е подходящ както лов на глигани така и за лос или едри антилопи. Не малка част от гостите бяха приятно изненадани от сравнително лекият откат предвид характеристиките на калибъра.

Основното при новите оптики модел B2 от Blaser, е че те са разработени за по-удобно изполване заедно с термални насадки. За това те са с до 4 см. по-къси от подобни оптики, което предоставя по-удобна работа с термалната насадка пред оптиката и не премества центъра на тежестта прекалено много напред, защото се предполага и използване на супресор. Оптиките са със 6х увеличение, 30 мм. диаметър на тръбата и засега със скала , с подсветка, във втора фокална равнина. B2 1-6x24 iC е подходяща най- вече за лов на гонка, B2 2-12x50 iC за лов от чакало и B2 2.5-15x56 iC за лов на далечни дистанции. Предоставят 94% предаване на светлина през деня и 92% през нощта. Разбира се снабдени със „zerostop“, и балистичен коректор. Blaser BDC+ коректора е в коплект с предварително разграфени, за различни калибри, пръстени за да може прострелката да бъде по-лесна и удобна. Като има и празен пръстен, който можете да разграфите сами. От Blaser са се погрижили и за това всички вече да могат да използват Illumination Control функцията с помощта на магнит в капачката за окуляра, който да контролира IC функцията. Така че дори и вашият Blaser да не е с IC затвор, или не използвате карабина Blaser ще можете да използвате IC функцията с моделите B2.

Не на последно място от Blaser представиха и термалните насадки Liemke, произведени в Германия и част от Blaser Group. Едно от основните предимства на термалните насадки Liemke Luchs 1 е това, че те позволяват бърза и лесна смяна на насадката за 3 различни карабини без прострелка, с помощта на 3 профила, които можете да нагласите от самата насадка. Освен това на много места по света термалните прицели за забранени, а термалните насадки не са. Luchs 1 използва детектор 640x512 12μm Vox за контрастно и детайлно изображение. Зрително поле от 22м. на 100 метра. Обхват от 1750 м. и 9 часа работа с вградената презареждаема батерия през USB Type-C. Голяма част от термо прицелите и насадки са доста шумни и бавни при включване, Liemke Luchs-1 е значително по-тих и готов за работа само за 5 секунди. Тялото е изработено от алуминий, уреда е водоустойчив по стандарт IP67 и тестван да отговаря на изисквания като за оптика.Модела е снабден с Wi-Fi, възможност за запис на видео и снимки. Модела има 5 цветови режима White Hot, Black Hot, Extra Dark- White Hot с намалена яркост), Red Hot и Rainbow - различни цветове според температурата, както при индустриалните термо прибори. Монтажите за Luchs 1 към оптики Blaser B2 позволяват прикрепянето на насадката без да махате капачката на обектива. 

След презентацията се проведе и състезание по точност с награди от Blaser. С почти максимален резултат първото място грабна Велизара Памукчиева, на второ място бе Иво Радев, а третото място зае Роберт Атанасов.

Оптиките Blaser B2 можете да намерите в магазините на ВИП Оръжейни Комплекси.

Абонамент за бюлетин