Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Оптики и бинокли » Pulsar Digex ново измерие в нощните дигитални прицели

Pulsar Digex ново измерие в нощните дигитални прицели

vater Публикувана от vater | 24.02.2020
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Pulsar Digex ново измерие в нощните дигитални прицели

В края на 2019 година от Yukon Advanced Optics обявиха, че пускат нов модел цифров нощен прицел с името Pulsar Digex. Не след дълго екипът на оръжейни магазини Алексис получи няколко демонстрационни бройки от модела. Визията на прицела няма нищо общо с досегашните модели, които се отличаваха с малко по-големите си габарити и сравнително високо тегло. Pulsar Digex е значително подобрен от към дизайн и корпусът на прицела е същият, който се използва при термания прицел от серията – Thermion. Това го прави доста по-компактен и прибран и значително по-лесен за монтаж към различните оръжейни системи.

Модела съчетава в себе си комбинация от най-добрата чувствителност през нощта за уред от такъв клас, сензорът е с резолюция 1280х720, което гарантира, че прицела предоставя качествени изображения с висока разделителна способност. Дори и в най-тъмната нощ Digex няма да ви подведе! С помощта на ИЧ подставката могат да бъдат откривани животни с размери на диви свине до около 500 метра. Корпусът е здрав и лек, като покритието предпазва уреда от надрасквания и запазва добрия външен вид на прицела.

Увеличението е 4-16х ,това дава гаранция, че ловецът ще бъде подготвен за изстрела както на близка, така и на далечна дистанция. Функцията “Картина в картината” спомага много да бъде произведен изстрел на далечна дистанция, без да се губи контрол над зрителното поле, което е неизбежно при високите нива на увеличение. При активиране на функцията горе в средата на дисплея се появява рамка, която заема 10% от площта на дисплея. При вдигане на увеличението то се променя само в рамката, а в основната част на дисплея остава на минимална стойност. По този начин стрелеца разполага едновременно и с високо и с минимално увеличение, което доста помага ако се налага втори, трети и множество изстрели. Digex разполага с набор от 10 прицелни скали в 8 различни цвята. Има възможност за 5 различни профила с по 10 простелки за всеки. Само 3 секунди са нужни на прицела да бъде стартиран и готов за употреба, което спомага за по-дългият живот на батериите. Уреда е пригоден за работа от -25 до +50 градуса, като също така е и напълно водоустойчивост.

Успяхме да наблюдаваме различни видове животни на различни дистанции и смело можем да твърдим, че Digex би се справил в почти всяка ситуация. Стадо от около петнадесетина диви свине, беше открито без проблем на дистанция около 200 метра. Животните бяха спокойни и по никакъв начин не реагираха на ИЧ подсветката. Луната беше около 75% и скрита зад облаци, но дори и след изключването на подсветката животните се виждаха без проблем и ако се налагаше изстрел, той би бил възможен без никакъв проблем. Изстрели по животни с размери на лисица, чакал, язовец, могат да бъдат произведени без проблем на дистанция от порядъка на 250 м.

В заключение можем да кажем, че това, което обещаха от Pulsar при анонсирането на прицела е изпълнено на 100% и пред ловците вече има нова възможност да се преборят с мрака!

Абонамент за бюлетин