Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Разследват бракониерство на сръндак край Монтана

Разследват бракониерство на сръндак край Монтана

vater Публикувана от vater | 08.05.2024
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Разследват бракониерство на сръндак край Монтана

Служители на РУ Монтана изясняват случай на незаконен лов на едър дивеч. На 30.04.2024 г. около 20,30 ч. в района на СБА в гр. Монтана бил спрян за проверка лек автомобил „Пежо 307“ с монтанска регистрация, управляван от 49-годишния му собственик от областния град. В багажника на автомобила униформените служители открили мъртъв сръндак, с тегло около 25 кг, и на възраст около четири години.

При извършения оглед на автомобила не били установени деформации по външните части. Водачът заявил, че намерил мъртвото животно в канавката при отбивката за с. Мездрея, общ. Берковица. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 237 от НК.

п.п. Снимката е примерна

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин