Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Оптики и бинокли » Росбул Арм - официален дистрибутор на Hawke Sport Optics за България

Росбул Арм - официален дистрибутор на Hawke Sport Optics за България

vater Публикувана от vater | 15.11.2017
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Росбул Арм - официален дистрибутор на Hawke Sport Optics за България

Hawke Sport Optics е основана преди 15 години като фирма със семеен бизнес с адрес на управление Съфолк, Великобритания. С годините Hawke доказва потенциала си и се превръща в сериозна сила в оптиката за спорт и лов в световен мащаб, като вече е представена в над 60 различни държави. През 2007 създава свое представителство в Индиана, САЩ. Днес Hawke е световен лидер и предлага широка гама от висококачествени и на разумни цени спортни и ловни прицели за карабини, арбалети, въздушни пушки.  Също така бинокли, далекогледи, далекомери, бързомери, лазерни прицели както и аксесоари като стойки, бази и монтажи за прицели.

Hawke се стреми да осигури на клиентите си иновативни продукти, изработени специално за техните специфични нужди. Фирмата работи в тясно сътрудничество с професионалисти от индустрията, за да интегрира нововъведения и приложения, които да осигурят продукти с множество екстри, перфектно съотношение цена – качество и подплатени с впечатляваща грижа за клиента.

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕО ТУК

Всички продукти на Hawke над 150 лв до 31/12/2017 може да се закупят по схема на изплащане с 0% лихва, без такса и ГПР от „Ти Би Ай Банк“ ЕАД, на 6 равни месечни вноски с първоначална вноска, която се плаща както на място в магазини „Росбул Арм”, така и с доставка "Наложен платеж" с куриер през виртуалния ни магазин www.oragie.net

Представяме ви моделите Endurance, Vantage и Sidewinder от категорията Дневни прицели:

Hawke 1.5-6x44 30 мм IR L4 EnduranceЕдин от най-емблематичните модели в семейството на Hawke е този на Endurance ® 30, който направи своето триумфално завръщане с подобрения си дизайн. В последните варианти на прицелите подсветката се контролира от безстепенен реостат, който дава възможност за неограничен брой настройки.
Изцяло излетия корпус е с 25% по-издръжлив в сравнение с конвенционалните оптични прицели. Това гарантира една по-здрава, по-точна и надеждна дневна оптика за стрелба, която ще издържи години на работа, дори и в най-тежки климатични условия.
Истинската 30-милиметрова оптична система осигурява по-ярко изображение, по-широко зрително поле и по-лесно прихващане на мишените, от традиционните оптически мерници.

Специални функции:
+  Безстепенен реостат с неограничен брой корекции.
+ 30-милиметров изцяло излят корпус, който гарантирано ще издържи монтиране на оръжия с голям откат;
+ Висококачествени лещи с многослойно покритие за максимална чистота на изображението;
+ L4 скала за бързо откриване на целта;
+ Прецизна корекция на скалата по хоризонтала и вертикала 1/4 МОА;
+ Метални предпазни капачки за по-надеждна защита на лещите;
+ Конструиран и тестван за работа с всички възможни калибри;
+ Уредът е водоустойчив, удароустойчив, защитен против мъгла;

Технически характеристики:
Оптическо увеличение: 1.5-6x
Диаметър на тръбата: 30 мм
Диаметър на обектива: 44 мм
Дължина на оптиката: 302 мм
Тегло на оптиката: 572 гр
Скала на оптиката: L4A Dot
Паралакс: фиксиран - 91 м
Ъгъл на полезрение при 100 м: 21.4 - 5.4m

Hawke 3-9x40 25 мм IR AO MilDot VantageУспешният лов изисква по-ярко изображение, по-широко зрително поле  и лесно прихващане на мишените - качества, които можете да откриете в дневния прицел на HAWKE Vantage IR 3-9x40 АО IR (Mil Dot). Корпусът на оптиката е изработен от цяло парче алуминий, което го прави много по здрав и по-издръжлив на стрелба с боеприпаси от типа Магнум, в сравнение с конвенционалните оптични прицели.
Висококачествените лещи са с 11-слойно покритие за максимална чистота на изображението и бърз фокус, които отлично предават светлината, за да се осигури възможно най-добрия поглед към вашата цел. Водоустойчивостта, удароустойчивостта, издръжливостта и голямото количество азот, с който е запълнена вътрешността на оптиката Vantage IR 3-9x40 АО IR (Mil Dot) гарантират отличното й представяне във всички ситуации и във всякакви условия при стрелба на къси и средни разстояния.
Уредът е във втора фокална равнина. Към специалните функции, с които разполага оптиката, са и регулируемият обектив за корекция на паралакса, започващ от 9 метра до безкрайност - идеален за стрелба на късо разстояние и коректор с нисък профил за прецизно коригиране на скалата по хоризонтала и вертикала 1/4 МОА.
Допълнителна екстра на оптиката е и високоеластичният ергономичен пръстен, с който прецизно регулирате зуум функцията, без да се притеснявате, че силният откат на оръжието ще размести позицията на пръстена му.

Технически характеристики:
Оптическо увеличение: 3-9х
Диаметър на обектива: 40 мм
Дължина на оптиката: 322 мм
Тегло на оптиката: 482 гр
Скала на оптиката: Mil Dot
Паралакс: от 9 м до безкрайност
Ъгъл на полезрение при 100 м: 13 - 4.2m
Скала
Тип: Mil-Dot, 10x
Подсветка: 5 степенна яркост
Цвят: червена и зелена
Захранване: 1 батерия CR 2032, включена в комплекта

Hawke Sidewinder ED 10-50x60 TMXПрицелът на Hawke модел Sidewinder ED 10-50x60 TMX е предназначен за стрелба на дълги разстояния и със своето пълно първокласно 18-слойно покритие на лещите, предлага невероятна яснота на изображението. Тръбата на оптиката е 30 мм, което допринася за висока разделителна способност и ярка изчистена картина при всякакви условия на осветеност.
Конфигурацията на лещите е внимателно подбрана, за да осигури оптимална производителност и отличен обхват с множество свойства. Новост при оптиката в семейството на Hawke Sidewinder ED 10-50x60 TMX, e вграденото допълнително разсейващо стъкло на лещите (ED glass), което помага да се ограничи цветовото навлизане на светлинния поток в тръбата и така осигурява на потребителя значително по-качествено изображение и подобрен контраст на цветовете и светлината.
С изцяло излят корпус от алуминий, прицелът има изключителна здравина, което гарантира издръжливост, надеждност и дълги години на работа, дори и в най-тежки климатични условия.

Специални функции:
+ Уредът е водоустойчив, удароустойчив, защитен против мъгла;
+ Безстепенен реостат за тотален контрол на яркостта на светещата в червено скала;
+ Високопрофилен коректор за бърза и прецизна корекция 1/4 МОА (коректорът е разглобяем, заменим, заключващ се и може да се използва допълнителен коректор с 1/8 MOA или 1/10 MRAD, които се поръчват отделно);
+ Странично колело за лесно коригиране на паралакса от 9 м до безкрайност;
+ Стегнат гумиран пръстен с ергономичен профил, лесен за ползване, с който прецизно ще контролирате зуум функцията;
+ Окуляр с бърза фокусна настройка, снабден със заключващ пръстен против случайно разместване на настройките му;
+ Метални предпазни капачки за по-надеждна защита на лещите.

Технически характеристики:
Оптическо увеличение: 10-50х
Диаметър на обектива: 60 мм
Диаметър на тръбата: 30 мм
Корекция на мерния прибор: ¼ MOA
Тегло на оптиката: 980 гр
Дължина на оптиката: 458 мм;
Височина: 68 мм;
Паралакс: Side Focus 9 м до ∞
Ъгъл на полезрение при 100 м: 3.9 - 0.8 м;
Изходна зеница: 95 мм
Фокална равнина: 2
Скала
Тип: TMX
Подсветка: безстепенна
Цвят: червена
Захранване: 1 батерия CR 2032, включена в комплекта

Представяме ви модела Бързомерец RD1x Reflex Sight от категорията Бързомери:

Бързомерец RD1x Reflex Sight 'Auto Brightness' WeaverБързомерецът RD1x Auto Brightness е най-новият член в семейството на английската компания Hawke. Той е оборудван със специален датчик, който ви позволява автоматично да променяте яркостта на точката на насочване в зависимост от интензивността на осветлението. Към днешна дата този бързомер е един от най-леките и компактни отворени бързомери на пазара с автоматичен контрол на яркостта. С 25-слойно покритие на лещата за максимална яснота на изображението и антирефлексно покритие, което улеснява по-точна стрелба, особено в условия на намалена видимост.
Бързомерецът е предназначен изключително за лов през деня. Сензорът на визьора реагира на нивото на околната светлина. При слънчево време точката на насочване има максимална яркост. При облачно време точката на насочване е с по-малка яркост. Когато количество светлина не позволява прихващане на цел, точката на насочване има минимална яркост или е напълно изключена. Червената точка е с автоматично регулируема яркост. Ако сте забравили да изключите фоновото осветление, автоматичното изключване ще ви помогне да запазите батерията от изтощаване. Освен това, когато капакът е поставен, уредът автоматично се изключва.
RD1x Auto Brightness е проектиран да бъде удароустойчив, водоустойчив с алуминиев корпус, който предпазва оптиката от нежелана повреда при сблъсъци, падане, силно въздействие и тежки метеорологични условия. Моделът олицетворява основните предимства на Hawke - високо качество, безпроблемна работа и разумна цена. За разлика от много други бързомери от този клас, Hawke RD1x Auto Brightness е с включен монтаж Weaver / Picatinny. Уредът има ултра компактен лек корпус, изработен от висококачествен алуминий. Със своя фиксиран фокус е идеален за пистолети за динамична стрелба, спортни карабини и ловни пушки. Издържан тест с ръчни огнестрелни оръжия от всички калибри.

Представяме ви моделите Sapphire и Vantage от категорията Бинокли:

Бинокъл Hawke Sapphire Open Hinge ED 10x43 Зелен  Бинокълът на Hawke модел Sapphire Open Hinge ED 10x43 е перфектен не само на външен вид, но и с безупречното си качество на изображението, благодарение многослойното покритие на лещите. То позволява максимум количество светлина да премине през лещата. Магнезиевото тяло осигурява максимална здравина с минимално тегло на уреда. Двустранният дизайн Open Hinge гарантира, че ще прилегне удобно и надеждно в ръцете ви. Бинокълът е идеален за професионалисти с най-високи изисквания, ловци, туристи, яхтсмени, наблюдатели на птици и животни и всички любители на природата, които искат да се насладят отблизо на своите любими същества. Гаранция за качествен бинокъл е нивото на оптичното стъкло, използвано в призмата на Sapphire Open Hinge ED 10x43, което е BAK-4. За справка - бюджетни модели бинокли използват BAK-7.

Специални функции:
+ Уредът е водоустойчив - това означава, че оптиката е защитена от проникване на влага, дори когато е потопена във вода за 3 минути до дълбочина от 1,5 м.
+ Защитен против мъгла - вътрешността на корпуса се пълни със сух (N2) азот, който предотвратява замъгляването и конденза. Специално хидрофобно покритие предпазва лещите от вода, сняг и мъгла. При дъжд, капките не се стичат и не пречат на вашето наблюдение.

Технически характеристики:
Увеличение: 10x
Диаметър на обектива: 43
Клас призми: BAK-4
Покритие на лещите: хидрофобно покритие
Зрително поле @1000m: 113 м
Изходна зеница: 15mm
Близък фокус: 2 м
Диапазон на работна среда: -10˚С до +40˚С

Допълнителни характеристики:
Цвят: зелен
Височина: 166 мм
Тегло: 758 гр.

Бинокъл Hawke Vantage 8x42 GreenБинокълът от семейството на Hawke модел Vantage 8x42 Green е с първокласно многослойно покритие на лещите, което предлага невероятна яснота на изображението. Към днешна дата - това е един от най-леките бинокли в своя клас, което не е без значение при продължително носене на уреда. С прецизна механика и достъпна цена, това е един от най-продаваните бинокли на Hawke. Той е идеален за ловци, туристи, яхтсмени, наблюдатели на птици и животни и всички любители на природата, които искат да се насладят отблизо на своите любими същества. Гаранция за качествен бинокъл е нивото на оптичното стъкло, използвано в призмата на Hawke Vantage 8x42, което е BAK-4. За справка бюджетни модели бинокли използват BAK-7.

Технически характеристики:
Висококачествена оптика
Увеличение: 8x
Диаметър на обектива: 42
Система призми: Roof
Клас призми: BAK-4
Покритие на лещите: Антирефлексно
Зрително поле @1000m: 115 м
Близък фокус: 5 м
Изходна зеница: 18 мм
Диапазон на работна среда: -10˚С до +40˚С
Водоустойчив, защитен против мъгла и прах по международния клас IPX5,
Корпус запълнен с азот
Компактен и издръжлив дизайн
 
Допълнителни характеристики
Цвят: зелен
Размери: 151 мм
Тегло: 670 гр.

Представяме ви модел Vantage от категорията Далекогледи:

Наблюдателна тръба Hawke Vantage 20-60x60Наблюдателната тръба на Hawke Vantage 20-60x60 WP е отлично решение при лов, спортна стрелба, риболов, наблюдение на птици и животни и проследяване на различни обекти. Далекогледът Vantage 20-60x60 се предлага с пълна гама от необходими аксесоари, така че да може лесно и удобно да се ползва и при преходи. Изключително добро съотношение между цена на закупуване, лек и модерен дизайн с оптимално качество на изображението.

Технически характеристики:
Увеличение: 20-60x
Обектив: 60 мм
Ъгъл на полезрение: @1000 м - 38 до 19 м
Изходна зеница: 18 - 13 мм
Минимална фокусна дистанция: 7 м
Многослойно покритие на лещите и призмите;
Ъгъл на полезрение: 45 °;
Поро призма за интензивни цветове и контраст: BK-7
Размер: 350 мм
Тегло: 795 гр.

Включени в комплекта
Твърд куфар за транспортиране
Мини статив
Калъф
Задна и предна предпазни капачки

Представяме ви модела LRF 900 Pro от категорията Далекомери:

Лазерен далекомер LRF 900 ProСъс серията дигитални лазери на семейството Hawke LRF Pro вие можете да измервате разстояние, височина, разлика във височината и ъгъл. Тези далекомери могат да бъдат използвани при лов и спортни стрелби, по време на пешеходни преходи, по строителни обекти, геодезия, голф и при всяка дейност, при която са необходими линейни и ъглови измервания. Ергономичното тяло, ясният дисплей, голямото зрително поле и високата точност на измерването, са абсолютните предимства на тези устройства. Няколко налични режима ще ви позволят да използвате далечния диапазон за различни цели.
Лекото поликарбонатно тяло е с висока степен на удароустойчивост и има специална ергономична форма и релефно каучуково покритие. Така далекомерът LRF 900 Pro прилепва плътно в ръката. Бутоните за управление се намират на удобно място, така че са  еднакво лесни за използване и от левичари и от десничари. Благодарения на лентата за ръка се осигурява сигурност и комфорт по време на работа. Калъфът е с меко вътрешно уплътнение, цип и възможност за закрепване към колан. Има функция за автоматично изключване, 15 секунди след последната извършена операция.

Технически характеристики:
Увеличение: 6x
Точност: +/-1m
Диаметър на обектива: 25 мм
Лещи: Многослойни антирефлексни
Ъгъл на полезрение на @1000m: 122 м
Ъгъл на полезрение на ъгъла: 7°
Изходна зеница: 12 мм
Обхват: 6 м – 900 м
Диапазон на работна среда: -10°/ +40°
Лесен за употреба: 2 бутона
Азотно напълнен, устойчивост на вода и мъгла по международен клас IPx6.
 
Дoпълнителни характеристики:
Тегло: 180 гр
Размери: 40x99x68 мм
Батерия: CR2 3V /включена в комплекта/
Калъф с ремък и отделение за батерии

Завършваме представянето на семейството на Hawke с най-новия им продукт - балистичен калкулатор Hawke’s Ballistic Software X-ACT

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕО 2

Една от уникалните характеристики на оптиките Hawke са специалните скали. Тези мерници, комбинирани с помощта на патентования от Hawke софтуер за балистичен калкулатор, позволяват бързо и лесно прицелване (изчисляване на точката на прицелване).
Програмата е налична за Mac OSX, Windows и мобилна версия за Android и iOS.
За повече информация посетете www.hawkeoptics.com/x-act

Вижте наличните оптически прибори на Hawke в оръжейни магазини Росбул Арм тук >> https://goo.gl/6TEtZz

Напомняме, че всички продукти на Hawke над 150 лв до 31/12/2017 може да се закупят по схема на изплащане с 0% лихва, без такса и ГПР от „Ти Би Ай Банк“ ЕАД, на 6 равни месечни вноски с първоначална вноска, която се плаща както на място в магазини „Росбул Арм”, така и с доставка "Наложен платеж" с куриер през виртуалния ни магазин www.oragie.net

Абонамент за бюлетин