Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Гладкоцевно оръжие » Росбул Арм - официален дистрибутор на Huglu за България

Росбул Арм - официален дистрибутор на Huglu за България

vater Публикувана от vater | 20.08.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Росбул Арм - официален дистрибутор на Huglu за България

През последните десетилетия турските производители на ловно оръжие натрупаха значителен опит в продажбите на международните пазари, благодарение на подобреното качество на продукцията си и стремежа към внедряване на всички световни нововъведения в оръжейното производство. До неотдавна в България ловните пушки от Турция се пренебрегваха масово, но напоследък с ембаргото към Русия и ограничения внос на добре познатите ни ИЖ-овки от Байкал, турските постепенно заемат все по-голям дял от българския оръжеен пазар.

Росбул Арм работи с Huglu от 2010 г. Какво прави Huglu толкова специални?

Разбира се – традициите. Несъмнено те са отворени за иновации и подобрения, но от друга страна, в основата на тяхната философия лежат ценностите и опита, свързан с майсторската изработка. Основен приоритет на компанията, е сигурността. Визията за „безопасния изстрел“ е основното обещание, което предлага на своите клиенти. Именно затова всички пушки, произведени от първокласна стомана, се подлагат на сериозни тестове за безопасност.
Huglu има големи амбиции и високи цели. Но също така и ясната визия, че постигането на тези цели изисква специално внимание и към най-дребния детайл.
Историята на Huglu започва по време на Първата световна война, преминава през години и океани, за да се превърне в сериозната марка, която е днес. Разпознаваеми с майсторската изработка, продуктите на Huglu се използват от милиони хора и се отличават с надеждност и сигурност. Майсторството не е просто израз – в него се включват над 100 години знания, умения, растеж и опит.
В момента фабриката Huglu се простира на 17 хиляди квадратни метра застроена площ и има 450 служители. 80% от производството е за износ в над 50 държави по целия свят. Най-големия пазар е САЩ, но оръжия се изнасят също така и за Франция, Норвегия, Ливан, Чили, Филипините, Австралия и много други. Любопитен факт е, че цялото гладкоцевно производство на CZ USA се прави в заводите на Huglu Hunting Firearms Cooperative, където контролът и качеството на работа е на световно ниво.
С над един век опит зад гърба си, Huglu произвежда качествено оръжие на достъпни цени, в служба на ловците и спортистите по целия свят. В Huglu знаят, че стабилното и безопасно оръжие е най-добрият приятел на ловеца в природата. Именно затова техен основен приоритет при производството на всяка пушка е, да се осигури на стрелеца перфектна стрелба с минимална загуба на енергия и максимална безопасност.
Към 2018г. Росбул Арм предлага на българския пазар главно ловни пушки от следните модели:

- Надцевки: Ventus;Дължина на цевта: 710 мм;
Тегло: 2.9 кг;
Калибър: 12х76;
Глава: моноблок, закалена стомана, лазерно гравирана;
Цев: изработенa от италианска стомана 4140;
Приклад и полуложа: турски орех;
Вид спусък: единичен;
Разреждане: с ежектор
Шокове: Мобилни, 5 бр.;
Полипропиленов куфар за транспортиране

- Успоредки: 202 B Mini;Дължина на цевта: 710 мм;
Тегло: 3.2 кг;
Калибър: .410;
Глава: Моноблок, закалена стомана, ръчно гравирана;
Цев: изработенa от италианска стомана 4140;
Приклад и полуложа: турски орех;
Вид спусък: двоен;
Разреждане: с екстрактор;
Шокове: Мобилни, 5 бр.;
Полипропиленов куфар за транспортиране

- Самозарядни: Renova.Новите ловни полуавтомати Renova се продават в България от лятото на 2018 г. Отличават се с отлична изработка, изключителна здравина и елегантен дизайн. Те се предлагат в три цветови варианта: черен, сребрист и бронзов.

Топ версията на Renova е с Kryptek камуфлаж като тук е важно да отбележим, че Huglu са единствените турски производители, който имат лиценз за този тип камуфлаж.Основни характеристики:

За ефективно групиране, здравата и олекотена конструкция е придружена от цев, изработенa от италианска стомана 4140.

Благодарение на подобрения и подсилен механизъм на инерционната система, Renova осигурява максимална ефективност при стрелба с тежки и леки патрони.

Сега можете да персонализирате оръжието си точно както вие искате, благодарение на допълнителни плочки за промяна на ъгъла и дължината на приклада.

Подобрен бутон на затворната задръжка. Бутонът вече е уголемен, което прави по-лесно освобождаването на затвора.

Тайната за перфектния изстрел се крие в прикладването. Затова Huglu са разработили затилък, състоящ се от специални компоненти, така че при изстрел откатът да се усеща минимално. Тази подложка не само абсорбира интензивността на отката, но и улеснява прикладването на пушката.

Huglu отделят голямо внимание производството на всеки детайл от Renova да е с най-добрите компоненти. Предпазителят, който е на спусъковата скоба е изцяло изработен от алуминий с механична обработка, подобно на всички останали полуавтоматични модели, като по този начин производителя удължава живота на вашата пушка.

Системата за подаване на патрони е напълно обновена като по този начин сега е по-лесно при практична стрелба с новата ви Renova.

Има 5 мобилни шока с дължина 7 см, които увеличават ефективността за групираност на изстрелите, което води до подобряване и на точността ви по време на лов.

Конусовидното стеснение след патронника е удължено, което води до намаляване на дулния скок и отката при стрелба.

Други характеристики:

Главата е изработена от дуралуминий 7075;
Лазерна гравировка;
При Renova Kryptek модела прикладът и полуложата са синтетични като цялата пушка е покрита с полимерно камуфлажно фолио;
Полипропиленов куфар за транспортиране.

Цените на различните модификации варират от 920.00 до 1250.00 лв. в зависимост от окомплектовката. Като добавим към всичко това тези разумни цени, покупката на нова турска пушка става една наистина добра сделка дори и за младите ловци.

В заключение трябва да отбележим, че този модел е удобен за ловуване на разнообразен дивеч, което го прави предпочитан от мнозина.

Наслука!

Абонамент за бюлетин