Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Гладкоцевно оръжие » Росбул Арм представя нови ловни оръжия от турската компания Huglu

Росбул Арм представя нови ловни оръжия от турската компания Huglu

vater Публикувана от vater | 01.08.2019
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Росбул Арм представя нови ловни оръжия от турската компания Huglu

Историята на Huglu започва по време на Първата световна война, преминава през години и океани, за да се превърне в сериозната марка, която е днес. Разпознаваеми с майсторската изработка, продуктите на Huglu се използват от милиони хора и се отличават с надеждност и сигурност. Майсторството не е просто израз – в него се включват над 100 години знания, умения, растеж и опит.

С традициите на тази марка на оръжия, вярваме, че вече всички са запознати. Но, както повечето турски производители, при все всички вековни традиции, Huglu предпочитатда работят в тясно сътрудничество с европейските марки. Припомняме, че цялото гладкоцевно производство на CZ USA се прави в заводите на Huglu Hunting Firearms Cooperative, където контролът и качеството на работа е на световно ниво. От скоротурцитеси партнират исоще две много известни фирми - Merkel и Fabarm.

През последната година качеството на модерните оръжия от Huglu се забелязва и сред българските стрелци и ловци като най-висок интерес поддържа инерционния полуавтомат Renova. Затова новината за премиерата на нова полуавтоматична пушка от Huglu у нас предизвиква особен интерес. Новият модел Veyron вече е показан на изложението IWA, а от юли 2019 тя е и на българския пазар благодарение на официалния вносител на Huglu за България – Росбул Арм.

Новият ловен гладкоцевен полуавтомат с газово бутало Veyron в 12 калибър на турската фирма Huglu се отличава с отлична изработка, изключителна здравина и елегантен дизайн. Важно е да отбележим, че този модел е удобен за ловуване на разнообразен дивеч, което го прави предпочитан от мнозина.

Капацитет на пълнителя: 4 патрона в стандартната версия; 11 патрона в спортната версия;

Дължина на цевта - 66/71/76 см (в зависимост от избраната конфигурация);

Пушките са снабдени с вентилирана мерна линия и оптична мушка;

Теглото на оръжията: 3,2 кг. за стандартната версия и 3,6 кг. за спортната версия.

В момента във виртуалния магазин на Росбул Арм са представени пет модификации на Veyron.

Kласическа версия с различен цвят глава (черен, бронз ) и дървенприклад от турски орех.

+ В синтетичен вариант с черна глава и полуложа  от черна пластмаса.

+  Синтетичен вариант Veyron Sport – спортната версия се различава в по-големия пълнител в син цвят и синя глава.

+ Veyron Combo Black- класическа версия с черна глава,  дървенприклад от турски орех и две цеви: 71 см и 61 см.

+ Veyron Combo Blue- версия със синя глава, синтетиченприклад и две цеви: 71 см и 61 см.

ВИДЕО: https://youtu.be/IYEAJsHb32U

Основни характеристики:

Пластини за регулация на приклада

Сега можете да персонализирате оръжието си точно както вие го искате, благодарение на допълнителни пластини за промяна на ъгъла и дължината на приклада. Пластините позволяват регулиране на посоките отдясно-наляво/нагоре-надолу, което ще ви направи едно цяло с вашата пушка, когато прикладвате.

Ход на спусъка

Нормалното усилие, което трябва да упражним върху спусъцитесе измерва с килограми. При Veyronса необходими само 2,3кг. за да си осигурите предимство от момента, в който прихванете целта, докато натиснете спусъка.

Затилък

Тайната за перфектния изстрел се крие в прикладването. Затова Huglu са разработили затилък, състоящ се от специални компоненти, така че при изстрел, откатът да се усеща минимално. Тази подложка не само абсорбира интензивността на отката, но и улеснява прикладването на пушката.

Алуминиев предпазител

Huglu отделят голямо внимание при производството на всеки детайл да е с най-добрите компоненти. Предпазителят, който е на спусъковата скоба, е изцяло изработен от алуминий с механична обработка, подобно на всички останали полуавтоматични модели, като по този начин производителят удължава живота на вашата пушка.

Fast GP / По-бързо презареждане

Благодарение на новата подобрена газова бутална система, Veyron работи много по-бързо и се нуждае от по-малко почистване в сравнение с обикновена автоматична пушка. По този начин, докато Veyron минимизира изискването за почистване, което е най-неблагоприятната страна на пушка с газово презаеждане, тя дава на стрелците възможност да се насладят на механизъмза презареждане, който се движи изключителнобързо.

Активни шокове

Има 5 мобилни шока с дължина 7 см, които увеличават ефективността за групираност на изстрелите, което води до подобряване и на точността ви по време на лов. И един допълнителноудължен МОДифициранс резба  шокидва с Veyron, койтодавадопълнително предимство по време на стрелба.

Цев Ex Bore

Ще можете да сте в голямата игра ловувайки по-точно и с по-голяма далекобойност ,благодарение на диаметъра на отвора на цевта 18,75 мм. Този размер вече се е доказал при моделите Renova и GT1 на Huglu.

Slight Force / Олекотен откат

Конусовидното стеснение след патронника е удължено, което води до намаляване на дулния скок и отката при стрелба. В допълнение към Ex-Bore цевта, тази функция предлагана и при Renova, осигурява по-голяма стабилност при продължителна стрелба.

Hammer Locking System / Система за заключване на ударника

Новата система за заключване на ударника (HLS) е патентована разработка от Huglu, която елиминира сериозенпроблем, който срещат стрелците, обичащидинамичната стрелба. Ако пръстите ви са по-бързи от вашите пушки и вие натискате спусъка преди затворът да влезе в камерата, HLS предотвратява падането на чукчето и тогава не пропускате следващия изстрел.Тази система е налична вече и в модела Renovaпроизведен през 2019.

Цените на различните модификации варират в зависимост от окомплектовката. Но както знаете при Huglu цените са повече от разумни, затова покупката на нова турска пушка става една наистина добра сделка дори и за младите ловци.

В заключение ще отбележим, че Veyronе модел удобен за ловуване на разнообразен дивеч, което го прави предпочитан от мнозина ловци с разнообразни предпочитания.

ВИДЕО:

Абонамент за бюлетин