Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » С един изстрел повалиха трофеен глиган в Ново село

С един изстрел повалиха трофеен глиган в Ново село

vater Публикувана от vater | 18.10.2021
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

С един изстрел повалиха трофеен глиган в Ново село

Точното попадение е на 26-годишния Мерт Чолаков

С ПЪРВО ТРОФЕЙНО ПРАСЕ ЗА ЛОВНИЯ СЕЗОН МОЖЕ ДА СЕ ПОХВАЛИ ДРУЖИНАТА В НОВО СЕЛО. В събота 26-годишният авджия Мерт Чолаков отстреля над 200-килограмов глиган. Младият стрелец разказа, че гонката продължила цели два часа и въпреки че огромното животно упорито бягало от преследвачите си, накрая попаднало на точния му мерник. В ловния излет се включили 16 души.

„Забелязахме следите му и пуснахме кучетата да го търсят. Те се справиха отлично със задачата и тръгнахме по петите му. Прасето беше много хитро и тръгна да бяга в труднодостъпен район. В крайна сметка излезе пред мен и го покосих“, разказа Мерт.

SMART ULTRA HD ЦИФРОВ МЕРНИК ДЕН / НОЩ: ATN X-SIGHT 4K PRO 3-14X

Той повалил глигана само с един смъртоносен изстрел във врата. Точният мерник на Чолаков не е изненада за колегите му по пушка, тъй като 26-годишният мъж бе големият победител в състезание по ловна стрелба във Велико Търново през август. За да поддържа добра форма, той тренира три пъти седмично на стрелбището в кв. „Картала“.

„Предстои да изпратим проби от животното за анализ за африканска чума. Дотогава трупът остава във фризер, каквито са разпорежданията и изискванията. Несъмнено това заболяване повлия негативно на популацията на глигани, в други години сме имали доста повече повалени диви прасета още в началото на сезона“, коментира Мерт.

Авджията вече 8 години практикува атрактивното си хоби, а най-доброто му постижение до момента е отстрелян 250-килограмов глиган.

Абонамент за бюлетин