Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » С вечеринка ловците от ЛРС Свиленград изпратиха поредния ловен сезон

С вечеринка ловците от ЛРС Свиленград изпратиха поредния ловен сезон

vater Публикувана от vater | 17.04.2024
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

С вечеринка ловците от ЛРС Свиленград изпратиха поредния ловен сезон

Емоционална ловна вече­ринка събра ловци, техни съ­пруги и деца от 17-те дружини на свиленградското ловно-ри­барско сдружение. Тържестве­ното закриване на последния успешен, приключил без инци­денти, ловен сезон се състоя в петък, в елитен местен ресто­рант в центъра на Свиленград. Залите му едва събраха поже­лалите да са отново заедно, и извън лова, ловни другари.

Хубава вечер и добро на­строение на всички пожела Петър Вангелов, който вече втори петгодишен мандат е председател на свиленград­ското сдружение. Той поздра­ви другарите си ловци и поже­ла на всички тях и на техните семействата добро здраве и успехи.

„И да бъдем все така един­ни“, призова председателят на ЛРС-Свиленград Петър Вангелов, преди да пристъпи към наг­раждаването.

Символично, но вкусно, с бу­тикови торти бяха наградени две от дружинките. ЛРД-Лисо­во бе аплодирана на вечерин­ката за това, че се е справила най-добре с хищниците през отминалия сезон.

„Ловците от с. Лисово имат отстреляни 112 чакала, 20 лисици и 1 вълк“, обяви пред­седателят на сдружението Петър Вангелов. С тради­ционното за ловците чувство за хумор председателят на ЛРД-Лисово Марин Стоев се обърна към другарите си с ду­мите: „Понеже свършиха при нас хищниците, който има да ни кани, ние ще ги регулираме и в други ловни полета“. ЛРД- Мезек получи своя сладкиш, като признание за най-добри постижения при лова на едър дивеч.

Последвалата томбола също допринесе за повишава­нето на емоцията на празника. До първите часове на след­ващия ден продължи ловната вечеринка с много веселие и кръшни български хора.

Анелия Славейкова/stmost.info

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин