Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Стрелбища » Самоподготовка - ТРЕНИРОВЪЧНА СТРЕЛБА ЗА ЛОВ С ГОНКА

Самоподготовка - ТРЕНИРОВЪЧНА СТРЕЛБА ЗА ЛОВ С ГОНКА

admin Публикувана от admin | 04.05.2010
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел
Тренировката започва с най-евтиното и лесно упражнение. Провеждайте всеки ден упражнения по прикладване. При това трябва да облечете якето, което ще носите по време на лова. Поставяте оптическия мерник на най-малко увеличение и се стремите колкото се може по-бързо да прихванете фиктивни цели по стената, лампите и тапетите. Ще установите много бързо, дали ви пасват оръжието и якето. Освен това ще усетите своевременно тракащи копчета по време на прикладването!

Следващият етап се състои в стрелкова тренировка на стрелбището. Считаме, че всеки ловец трябва да бъде в състояние да улучи от положение стоешком спряло животно на дистанция до 50 метра. Посетете стрелбище, където мишената във форма на дивеч да се намира на 50 метра и стреляйте колкото се може по-бързо, без да се колебаете. В случая не са важни точките, а се изисква редовно да улучвате сърдечната област, т.е. смъртоносната зона.
Някои може да се надсмиват, обаче не може да повярвате колко пъти се пропуска или наранява дивеч, който стои неподвижно на средно разстояние.
Следващата фаза се състои в стрелба по бягащ глиган.
Който обаче започне по примера на спортните ловци да “улавя”глигана в оптическия мерник, за да натисне спусъка в определен момент, тренира напълно погрешно за лов с гонка. Целта трябва да се води чисто и редовно да се улучва сърдечната област на животното. И това трябва да става с оръжието, с което ще се ходи на лов.
Който не снарядява самостоятелно патроните, може съвсем спокойно да използва евтини патрони. На тренировъчна дистанция 50 метра патроните не са толкова важни. За лов с гонка обаче не трябва да се пести от патроните!
В днешно време оптимални тренировъчни условия за лов с гонка предлага стрелковото кино. Върху екран се прожектират управлявани от компютър реални ловни сцени, като се стреля с истинско оръжие. Компютърът е в състояние да върне обратно записа с филма и да покаже точното разположение на попаденията. По-добър начин с цел подготовка за лов с гонка не съществува.

Автор Тeри ТРАЯНОВ
Източник: Издателска къща НАСЛУКА

Абонамент за бюлетин