Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Любопитно » Шофьор успя да не сгази лос, но блъсна мечка

Шофьор успя да не сгази лос, но блъсна мечка

vater Публикувана от vater | 17.08.2012
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Шофьор успя да не сгази лос, но блъсна мечка

Норвежките планини са рядко населени с хора, но гъмжат от представители на дивата природа и злощастният шофьор се убедил лично в това

Норвежки шофьор зави рязко с волана на автомобила си, за да избегне лос, но сгази мечка, без да иска. За куриозната случка съобщава агенция "Ройтерс".

Случката се разиграла около полунощ на селски път на 225 км северно от столицата Осло. Шофьорът всячески се постарал да заобиколи изпречилия се на пътя му лос, но не забелязал, че в близост до него се разхождала мецана.

Природозащитници в момента издирват раненото животно. Шофьорът не бил пострадал, но автомобилът му бил доста смачкан на мястото на удара.

Норвежките планини са рядко населени с хора, но гъмжат от представители на дивата природа. Страната е приблизително с размерите на Германия, но нейното население е едва 5 милиона души. На територията й обаче живеят около 100 хиляди лоса и около 150 кафяви мечки, припомня агенцията.

vesti.bg

Абонамент за бюлетин