Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Симфония Гургула

vater Публикувана от vater | 17.08.2015
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Симфония Гургула

Закъснявах! Алармата е пробягала нейде покрай съненото ми съзнание, но все пак био-часовника ме събуди овреме! Тези излети бяха много важни, тъй като поканата за тях дойде от Председателя на ЛРД Сливница Румен Соколов! Той, самият, много на ти с Лова, винаги е бил изключително гостоприемен към Ловците с хъс, какъвто се доказа, че е и младия ни съфорумец и колега Виктор!

6.00ч. бяхме на полето и след краткия инструктаж Лова започна. Макар и дълго засушената земя да не бе дащна от към пъдпъдък, нашата страст все пак бе забелязана от Ловните Богове и в едно ъгълче на кощрявения блок, в близост до малък канал, успяхме доволно да убием по някой и друг пъдпъдур.

Курцхаарът Бък от Ветренски (Шопчето) апортира пъдпъдък:Диригента на кучешкия оркестър бе Бък от Ветренски на Админа и той с голяма вещина успяваше да подпомогне младите Габи на Иво и Атос вом Боянавалд, когато те маркираха пролазващия пъдпъдък! Претърсваното поле не бе голямо и ние в рамките на 40мин. приключихме обхода, като всеки успя да си отстреля по 2,3 пъдпъдъка. Атос бе брилянтен при изпълнението на апортите!

Христо Грозков с Атос вом Боянавалд:Към 7.30ч. слънцето показа острите си рога, и ние се насочихме към полетата със слънчоглед, за да дебнем гургулиците. Разпределихме се тъкмо навреме, защото малко след заемане на пусиите започна велико гургуличо преселение. Налитаха отвсякъде, като руски СУ-та покрай американски самолетоносач...!

Васил Терзийски с Бък от Ветренски:

Резките писъци на изстрелите взривиха заспалата низина, и само радостните човешки възклицания - Апоорт, Апоорт.. подсказваха, че тези сцени не са начало на световен апокалипсис...! Пълчища ще е точната дума, която да определи отличния гургуличи налет!

Бък апортира гургулица:Гръмовна буря ни завари в слънчогледите, но нищо не бе в състояние да ни изгони от засадите. Страхотен ден, уникални Ловни моменти, красива и изпълнена със страст работа на Ловните ни Другари-кучетата! Трудно се забравят тези дни и не ще бъдат забравени! Благодарим ти Румене, ти ще си останеш наш Ценен Ловен Другар завинаги! pjk

Христо Грозков - ловец от Форума БГ ЛОВ

От ляво на дясно, Христо Грозков, Румен Соколов, Васил Терзийски, Виктор и Иво Данаилов:Рубриката "На гости с пушка и куче": Изпращайте своите материали за ловните ви гостувания на имейл: vater@abv.bg

Иво Данаилов с Габи:

Абонамент за бюлетин