Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Дивечовъдни станции » Сол за диви животни KNZ (видео)

Сол за диви животни KNZ (видео)

vater Публикувана от vater | 13.02.2014
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Сол за животни KNZ

Поради непрекъснатото подкиселяване на природната среда, естествено срещащите се минерали стават все по-недостъпни за растенията и фауната.

Дивите елени и тези, отглеждани в оградени площи често страдат от дефицит на минерали. Липсата на сол и минерали може да доведе до намаляване на телесното тегло и лоша репродуктивност. Недостигът на сол се отразява в лизане на чужди предмети или дори солта на пътя през зимата и може да доведе до загуба на апетит, намаляване на телесното тегло, груба козина, лоша репродуктивност и понижена устойчивост на болести. Нуждата от сол се различава при различните животни, зависи от много променливи и неконтролируеми фактори. Естественото хранене на дивеча често не отговаря на нуждите на животните от минерални вещества и микроелементи.

Решението е да се даде възможност на животните сами да решат какви допълнителни количества сол и минерали искат да приемат. Всички наши блокове за лизане са с най-високо качество. „KNZ“ разработиха специална рецепта за дивите животни.

Специалната  рецепта за дивеч е разработена от задълбочени лабораторни анализи на проби от черния дроб на отстреляни елени. Недостигът на минерални вещества и микроелементи в чернодробните проби допринесе за определяне на съставките на специалния блок за лизане „KNZ wild“. Освен натриев хлорид, блокът съдържа и магнезий, цинк, мед, йод, селен и желязо. Освен удовлетворяване на потребностите от минерални вещества и микроелементи, блокът за лизане „KNZ“ също привлича животните до хранилката.

Блоковете съдържат висок процент на микроелементи като цинк, желязо, мед и селен за да се осигурят известна консистенция в техните нива на прием на хранителни вещества. Цинкът и селенът са особено важни за развитието на здрави кости и хрущяли, което води до оптимален размер на рогата на елените и лосовете. Блокът за лизане е влагоустойчив и има стабилна форма.

Инструкции за употреба: Най-доброто място за поставяне на „KNZ“ блоковете за лизане е в близост до водоизточник, на много използвани пътеки. Не поставяйте Блоковете за лизане направо на земята. Блоковете за лизане е по-добре да се поставят на пън или дънер на около 1 метър (3 фута) над земната повърхност. Основата на блока за лизане трябва да има диаметър от най-малко 15 cm (6 инча). Блокът за лизане се закрепва със щифт или пирон преминаващ през централния отвор. Разредената сол може да се стече по ствола на дървото и може да се използва от по-малките животни. https://travelwithgirls.com

За повече информация: solzajivotni.com

Контакти:
електронна поща (email): SOLZAJIVOTNI@GMAIL.COM
телефон: 0896 668 863

В ДУ "Студен Кладенец" бе поставена висококачествена сол KNZ. Още втората сутрин на експеримента, се забелязва добър интерес от няколко кошути към блока KNZ. На записа ще видите, че те упорито се връщат и желаят да ближат от блока, въпреки че елен лопатар от време на време ги разгонва от солището, видео запис:

Абонамент за бюлетин