Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » На гости с пушка и куче » Третият по големина български трофей от дива свиня падна в Девин

Третият по големина български трофей от дива свиня падна в Девин

vater Публикувана от vater | 23.01.2013
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Третият по големина български трофей от дива свиня падна в Девин

Уникална слука споходи ловецът от Девин Валентин Пехливанов. Майсторът успя да отстреля глиган с трофей, който е оценен с 144,65 т. по CIC. По първоначални данни това се явява третия по оценка трофей, добиван в България. Дължината на глигите е 29 см.

На 6 януари при групов лов на дива свиня на в м. „Забърди” групата от 20 ловци на ЛРДружина-Девин 1 се натъква на диви свине. Пехливанов поваля глигана от 30-40 метра с един изстрел в сърдечната област с карабина кал. 8х 57JS. Животното е възрастно, с тегло около 110 кг. и ловците недоумяват как глиганът е оцелял на границата на техния ловностопански район с ДЛС „Извора”, където често се провеждат излети по линия на организирания ловен туризъм.

Българският трофей с най-висока оценка по CIC е бившият световен рекорд на Тодор Живков – 158.20 г., а вторият е на ген. Христо Русков – 150.30 т.

Ловците коментират: Форум БГ ЛОВ

НЛРС-СЛРБ

Абонамент за бюлетин