Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Ученици изработиха хранилка за едър дивеч

Ученици изработиха хранилка за едър дивеч

vater Публикувана от vater | 14.11.2023
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Ученици изработиха хранилка за едър дивеч

Ученици от Професионалната гимназия „Захари Стоянов“ в Харманли изработиха хранилка за едър дивеч.

Сред завършването хранилката беше подарена на ловната дружина в село Браница, която е в състава на харманлийското ловно-рибарско сдружение.

Екоинициативата, която е помощ за редовната кампания на ловците за подхранване на дивите обитатели, е дело на учениците от 9 В клас на гимназията, участници в проекта „Занимания по интереси“ с ръководител преподавателката Милена Иванова.

Всички с готовност се трудиха в училищната работилница и измайсториха хранилката. Тя вече е поставена на подходящо място в района на дружината в Браница. Сръчните гимназисти са готови да изработят още хранилки, за да се подсигурят достатъчно места за зареждане на храна на животните през зимните месеци.

Миналата година ученици, отново с ръководител Милена Иванова, направиха хранилка за дребен дивеч за дружината в село Бисер. Както Haskovo.info писа, с този жест те заслужиха отличие от НЛРС „Съюз на ловците и риболовците в България“, благодарност от ловците в Бисер и Харманли, и похвала от ръководството на гимназията.

Клуб „Сръчкомания“ изработи и къщички за птици, за които бяха използвани технологични отпадъци. Те бяха поставени на знакови места край Харманли и Бисер.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин