Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » В САЩ увеличават възрастта за купуване на полуавтоматично оръжие на 21 години

В САЩ увеличават възрастта за купуване на полуавтоматично оръжие на 21 години

vater Публикувана от vater | 09.06.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

В САЩ увеличават възрастта за купуване на полуавтоматично оръжие на 21 години

Ще бъде забранена и продажбата на големи пълнители

Камарата на представителите в американския конгрес прие увеличаване възрастта за купуване на полуавтоматично оръжие на 21 години и забранява продажбата големи пълнители, предаде БНР. Гласуването се случи часове след като комисия там изслуша емоционални свидетелски показания на близки на загинали при случили се наскоро масови стрелби.

Това се смятат за едни от най-строгите мерки за контрола на носенето на оръжие, приемани от американски законодатели, но за превръщането им в закон има нужда от приемане и в Сената. Там изгледите за това почти никакви с оглед на твърдата опозиция на републиканци по въпроса за нови рестрикции.

Вотът в Камарата на представителите така става „упражнение по (отправяне на) политическо послание", както посочва Вашингтон Поуст. С други думи с гласуването демократите се опитват да покажат на гласоподавателите, че застават зад подкрепяни от широката общественост мерки.

Междувременно през вчерашния ден двупартийна група от сенатори продължи да работи над общо предложение за промяна на законите за носене на оръжие. В Сената се работи над не чак толкова мащабно предложение, което да включва работа за подобрение на програми за психично здраве, засилване охрана на училища и по-големи проверки при покупка на оръжие.

Демократи казват, че има решения, зад които застават мнозинството американци, но републиканци изразяват притеснения, че готвените мерки могат да се окажат политически обусловени и отправна точка за посегателство върху втората поправка от Конституцията, гарантираща правото на носене на оръжие.

Абонамент за бюлетин