Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Болести по дивеча » В Германия вече успешно използват дронове в борбата с АЧС

В Германия вече успешно използват дронове в борбата с АЧС

vater Публикувана от vater | 08.11.2018
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

В Германия вече успешно използват дронове в борбата с АЧС

В борбата с африканската чума по свинете (АЧС) германските власти съветват ловците да използват съвременни ефективни средства за проследяване на дивите свине. Като например дронове, оборудвани с термовизии. Те може да бъдат взети под наем.

Собственик на такъв дрон помогнал на ловци да локализират стадо от 25 диви свине - потенциални приносители на опасния вирус, след което кучетата насочили животните към ловците, съобщава Top agrar.

В Германия ловът на диви свине не намалява. Само в провинция Баден-Вюртемберг през последния сезон са отстреляни над 78,6 хил. диви свине (+71% над миналогодишния показател). Общо в Германия са отстреляни 90 хил. диви свине.

От началото на годината германските ловци получават по 30 евро за вземане на проби от отстреляно диво прасе. Тази година броят на пробите се е увеличил 5 пъти.

УКАЗАНИЯ за необходимите мерки, които трябва да се предприемат от страна на ловците по време на лов на дива свиня

bgfermer.bg
Снимка: Eveyo

Повече за Африканската чума по свинете може да прочетете тук: БОЛЕСТИ ПО ДИВЕЧА

Абонамент за бюлетин