Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Важно за всички любители на разходките сред природата

Важно за всички любители на разходките сред природата

vater Публикувана от vater | 28.05.2024
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Важно за всички любители на разходките сред природата НЕ пипайте

НЕ пипайте новородените сърнета, ако случайно попаднете на тях по време на разходката си в гората. Когато се натъкнем на такъв случай, много от нас прибират малките, мислейки си, че майката ги е изоставила и по този начин ги спасяват от гибел, но всъщност им вредим.

Кошутите обикновено скриват новородените си, докато се хранят или ако усетят опасност - било то от приближаване на хищник или човек. Макар да не виждаме майката, тя стои някъде съвсем близо около новороденото и изчаква опасността да премине, за да може да се върне при него.

Ако се натъкнем на сгушено новородено на земята без да мърда, това не е защото е ранено или уплашено, а защото това е неговият естествен защитен механизъм.

В случай, че се усъмните сърнето/телето да е  наистина ранено или има действителна опасност за живота му, молим да се свържете с най-близкото горско или ловно стопанство.

Четете още:

ЛОВНИ НОВИНИ ОТ БЪЛГАРИЯ И СВЕТА

СТАТИИ ЗА ЛОВ И ОРЪЖИЯ

ОНЛАЙН ТЕСТ ЗА ЛОВЦИ

Абонамент за бюлетин