Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Новини » Ловни новини » Задържаха бракониер изрод за убитите коне във Врачанския балкан

Задържаха бракониер изрод за убитите коне във Врачанския балкан

vater Публикувана от vater | 19.05.2022
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Задържаха бракониер-изрод за убитите коне във Врачанския балкан

Първите 4 трупа са били намерени в района на чешмичка за водопой, по-късно бяха намерени още три

Полицията задържа заподозрян за убийството на 7-те коня във Врачанския балкан, съобщи агенция BulNews.

Животните бяха намерени убити, полицията разследва случая.

Униформените арестуваха 49-годишния Г. И. С., който веднага е приведен в ареста на районното управление в Мездра. Голямата изненада се оказала неговата месторабота. Мъжът работи като надзирател във врачанския затвор.

При извършения обиск в планинската му къща са открити незаконна пушка, примки за диви свине и много незаконни боеприпаси. В двора на имота имало примка с умряло в нея прасе, което било почти разложено. Ветеринари поясняват, че убитата по този начин дива свиня не става за използване от хората, а се прави заради удоволствието от лова.

На този етап Г. И. С. от село Згориград е задържан за 24 часа. Предстои утре на разпит да бъде призован и неговият син, за когото има подозрения, че е съпричастен към жестокото престъпление. Предстои разследващите да докажат връзката между намереното оръжие и убийството на конете, извършено миналата седмица.

Абонамент за бюлетин