Гласът на ловеца

Ловувайте със сърцето си!

Два дни обмислях, дали да дам гласност на този случай, но болката и скръбта са непреодолими, за това се реших да споделя с Вас и с надежда за промяна. Селото ни се гордее с ловната дружинка, която е с над 100 годишна история, доказала се във времето със своите истински ловци и ненадминати трофеи. Адмирации към всички тях! Но не мога да кажа същото за другия тип ловец, т. нар. Мръвчар...

още

Начало » Страница » Бракониерство » Задържаха двамата бракониери, стреляли по поп, взели го за прасе

Задържаха двамата бракониери, стреляли по поп, взели го за прасе

vater Публикувана от vater | 26.11.2013
0 коментара | публикувай коментар
Принтирай Изпрати на приятел

Задържаха двамата бракониери, стреляли по поп, взели го за прасе

Криминалисти на областната дирекция в Перник задържаха двама извършители на стрелбата по послушника от Жаблянския манастир.

Припомняме случая ТУК

Престъплението е извършено на 17 ноември около 18:40 часа, посочват от полицията. Тогава неизвестни простреляха 44-годишния свещенослужител, помислили, че е прасе. При извършения тогава оглед и предприетите издирвания е установено, че инцидентът е станал докато 34-годишният Мирослав Иванов от Перник и Емил Йорданов /40 г./ от Земен бракониерствали в района. Мирослав Иванов произвел изстрел с ловна пушка и уцелил нищо неподозиращия послушник в Светата обител. След това двамата избягали с джипа на 40-годишния Емил Йорданов.

Мирослав Иванов не е правоспособен ловец, а пушката с която е стрелял, е собственост на Емил Йорданов. Оръжието на бракониерите - ловна пушка „ИЖ" и ловна карабина, както и боеприпаси за тях, са иззети. Предстои на двамата да бъдат повдигнати обвинения по чл. 129 от НК.

24chasa.bg

Ловците коментират: Форум БГ ЛОВ

Абонамент за бюлетин